Eerste Hulp

De buurt- en belangenvereniging Emmerschans vind veiligheid een belangrijk punt. Om snel te kunnen handelen bij hartproblemen is een zogenaamde '6-minuten zone' noodzakelijk. Een 6-Minutenzone is een gebied dat zo is ingericht dat mensen binnen 6 minuten de juiste hulp kunnen bieden bij een hartstilstand: 112 bellen, starten met reanimeren en een AED inzetten. Hiermee is de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk vergroot. (voor meer informatie kijk hier '6-minuten zone')

6 minuten zone hartstichting

Vanaf januari 2017 is er daarom een openbare AED aanwezig in het centrum van Emmerschans. Deze hangt aan het pand van NSP Adviesgroep, Boslaan 109. In geval van nood kan deze gebruikt worden. De kast is voorzien van een code. Tijdens kantoor uren kan NSP de code verstrekken, ook hier zijn mensen die kunnen reanimeren. Het 6-minuten systeem werkt met burgerhulpverleners. Dit zijn mensen met een geldig EHBO of reanimatie diploma die zich via www.hartslagnu.nl hebben aangemeld. Via deze dienst krijgt men in geval van nood (iemand in de wijk belt 112 met hartproblemen) een sms om direct naar het slachtoffer of naar de AED te gaan. Mensen die door de sms-dienst naar de AED worden gezonden krijgen direct de code om de AED te pakken en naar het slachtoffer te brengen. Een tweede groep mensen krijgt de opdracht direct naar het slachtoffer te gaan en te beginnen met reanimeren.

AED apparaat

Het streven is dat er in de wijk voldoende burgerhulpverleners aanwezig zijn. De buurtvereniging hoopt dat mensen met geldige diploma's zich ten eerste willen aanmelden op www.hartslagnu.nl. Daarnaast is het voor de buurtvereniging goed om inzicht te hebben in de aanwezige burgerhulpverleners in de wijk en de buurtvereniging hoopt dat u ook aan hen wilt laten weten dat u een burgerhulpverlener bent of direct kan zijn (uiteraard worden uw gegevens niet verspreid). Daarnaast onderzoekt de buurtvereniging de mogelijkheden om mensen die burgerhulpverlener zouden willen worden maar de juiste diploma's nog niet hebben een cursus aan te bieden en deze te vergoeden.

Bent u burgerhulpverlener (en al aangemeld op www.hartslagnu.nl) of kan u zich hier snel aanmelden, of zou u dit willen worden, laat dit dan weten aan Buurt- en Belangenvereniging Emmerschans via info@bbemmerschans.nl.

 

Oud papier

Iedere 3e woensdag van de maand.
Containers staan bij de Schanskuil en EHS'85


Lid worden?

lid worden 


Agenda